Historie Een andere, onbekendere naam voor de BMI(Body Mass Index), is de Queteletindex. Deze index is genoemd naar Adolphe Quetelet, een wiskundige en sterrenkundige uit de 19e eeuw.
Deze Adolphe Quetelet was zeer ge´nteresseerd in sociale statistiek en hield zich bezig met het maken van allerlei statistieken en grafieken over mensen. Hij was onder andere zeer gedesinteresseerd in "de gemiddelde mens".
Om de mensen in te delen bedacht hij toen de Queteletindex, beter bekend als de BMI (Body Mass Index). Berekening De...

Ieder jaar wordt er in Nederland flink wat geld uitgegeven aan middeltjes om af te vallen.
Wat veel mensen echter niet weten is dat er ook gewoon in de supermarkt heel veel eten te vinden is dat je uitstekend kan helpen met (gezond) afvallen.
In dit artikel geven we 15 voedingstips die je zullen helpen in je strijd tegen het overtollige vet. Eieren
Neem eens een paar gekookte eitjes als ontbijt.
Eieren bevatten veel prote´ne(eiwitten), en prote´ne zorgt ervoor dat je langer een vol gevoel houdt. Op die manier krijg je...

Gezond slank met dokter Frank is het eerste dieetboek van dokter Frank, het is een basisboek over het dieet van dokter Frank.
Het dieet van dokter Frank is een eiwitdieet, dokter Frank gaat ervan uit dat een eiwitverrijkt dieet 2 grote voordelen heeft:
-Eiwitten werken verzadigend, daardoor zit je eerder vol, en zul je minder eten.
-Door voldoende eiwitten te eten tijdens je dieet zul je minder spiermassa verliezen.

Het behouden van voldoende spiermassa zorgt ervoor dat je lichaam zijn stofwisseling beter op pijl houdt...

Het berekenen van uw dagelijkse caloriebehoefte gaat in 2 stappen.
In stap 1 bepaald u uw Basale Stofwisselings Snelheid (Basal Metabolic Rate of BMR). Uw BMR of ruststofwisseling is het aantal calorieŰn dat uw lichaam verbrandt om de normale lichaamfuncties(het kloppen van het hart, ademhalen enz.) uit te kunnen voeren.

Na het bepalen van uw ruststofwisseling moeten we nog een arbeidstoeslag berekenen. U zult namelijk geen dagen meemaken waarop u geen lichamelijke...

afvallenOvergewicht wordt een steeds groter en vaker voorkomend probleem bij veel mensen.
Steeds meer mensen ervaren de nare gevolgen van overgewicht.
Hoe ontstaat overgewicht? En hoe kan met gezond en verantwoord afvallen, en nog belangrijker, de verloren kiloĺs er ook af houden.

Hier op beautyhome willen wij u graag helpen met afvallen en een gezond gewicht bereiken.
In dit artikel bespreken wij de basisprincipes van...

De hormoonfactor is de titel van het eerste boek van Ralph Moorman. Deze jonge veelbelovende gezondheids- en afvalguru debuteerd met een verassend boek, dat afvallen op een nieuwe manier benaderd.
Volgens recente wetenschappelijke onderzoeken hangt overgewicht vaak samen met een verstoring van de balans tussen de verschillende hormonen in het lichaam. Tot nu toe zijn er nog geen dieet- of fitnessprogramma's die goed rekening houden met deze balans.

De hormoonfactor doet dit wel!
Dankzij dit nieuwe fitness- en...

Gerelateerde onderwerpen