Zumba de nieuwe fitness rage

AlbertoPerez Zumba is DE nieuwe trend in fitness-/cardioland. Zumba is een combinatie van aerobics en latin dansen. Deze combinatie maakt zumba leuker en aantrekkelijker dan reguliere fitness of aerobics varianten.

De maker/bedenker van Zumba is Alberto 'Beto' Perez. Alberto is een danser en choreograaf uit Columbia, tegenwoording woont hij in Miami.
Bij het ontwikkelen van Zumba heeft hij steeds in het achterhoofd gehouden, dat plezier maken tijdens Zumba erg belangrijk is. En dat is hem goed gelukt.
Zumba is wereldwijd al uitgegroeit tot een echte hit.Ook in Nederland wordt Zumba steeds populairder. De lessen zitten bomvol, en er komen er steeds meer bij.

Doordat Zumba leuk is om te doen, ben je meer gemotiveerd om er mee door te gaan. En zul je dus ook sneller resultaat boeken, en meer af kunnen vallen.
Want daar draait het natuurlijk om, door Zumba verbrand je vet en val je af. Een intensief uurtje Zumba kan tot wel 1000 calorien verbanden.
Doordat je met je hele lichaam danst, wordt je hele lichaam getraind. Daardoor belast je bijna alle spieren in je lijf, en verbrand je meer calorien.
Door deze spieren te trainen en te verstevigen, zal je ook in rust meer afvallen. Ja, u leest het goed, meer afvallen terwijl u niks doet!
Dit "bij-effect" komt doordat spiermassa in rust, meer energie nodig heeft dan vet/vocht. De ruststofwisseling van je lichaam gaat dus om hoog, waardoor je gedurende de dag meer calorien zult verbranden.

Zumba Een Zumba les bestaat uit een combinatie van verschillende oefeningen gebaseert op verschillende latijns amerikaanse dansstijlen. Dansen als de salsa, de samba en de merengue doen allemaal mee in de Zumba les. Door de leuke muziek en dansen is een uurtje Zumba voorbij voordat je het weet!

Zumba wordt altijd in groepsverband gedaan, dus je zult je lekker uit kunnen leven met een groep gemotiveerde medesporters.
Zumba moet gegeven worden door een officieel gecertificeerde instructeur. Alleen dan mogen de lessen de naam Zumba dragen.
Ook zijn er DVD's te koop met Zumba lessen, op deze manier kunt u zelf thuis aan de slag.

Inmiddels is Zumba zo populair geworden dat er zelfs een hele kledinglijn opgestart is met Zumba kleding. Deze modieuse kleding zorgt ervoor dat de Zumba les een nog leuker tintje krijgt.