Waarschijnlijk ken je magnesium vooral als het witte poeder dat sporters op hun handen doen om meer grip te hebben bij bijvoorbeeld ringoefeningen of gewichtheffen.
Maar het mineraal magnesium speelt een belangrijke rol in ons dagelijks leven! Magnesium is een mineraal dat bij veel processen in het lichaam betrokken is. Het speelt bijvoorbeeld een rol bij de aanmaak van hormonen, het helpt bij het opbouwen van spieren en botten. En het zorgt voor ontspanning. Het werkt dus goed tegen stress, en dan voornamelijk tegen lichamelijke stress in de...

Wat zijn koolhydraten? Als je eten koopt in de supermarkt. Zie je op het etiket de voedingswaarden staan. Hierbij staat altijd de hoeveelheid koolhydraten vermeldt. Maar wat zijn koolhydraten? En welke rol spelen ze in onze voeding? Koolhydraten zijn eigenlijk een verzamelnaam voor alle Ďsuikersí die in onze voeding voorkomen. Er zijn verschillende vormen van koolhydraten en we delen ze vaak in in simpele(snelle) en complexe(langzame) koolhydraten. Deze indeling slaat vooral op de snelheid waarmee ze opgenomen worden in het lichaam....

In de nederlandse keuken worden over het algemeen niet veel kruiden gebruikt. Eigenlijk alleen (zwarte) peper wordt regelmatig gebruikt. Ook zout wordt regelmatig gebruikt, maar zout is een smaakmaker, en geen kruid.
Peper is echter een kruid met bijzondere eigenschappen, en het nuttigen van peper heeft ook effect op de andere voedingsmiddelen die tegelijkertijd gegeten worden.
Het zorgt er namelijk voor dat deze voedingsmiddelen beter opgenomen worden, en bevordert daarmee de spijsvertering. Het meest actieve ingrediŽnt in zwarte...

Gember Gember is een wortel van de plant Zingember officinale. Deze plant komt vooral voor in Centraal Afrika.
Gember wordt in veel gerechten gebruikt vanwege haar scherpe smaak. Je vind het terug in gebakjes,koekjes, suiker, maar dus ook in veel vooral oosterse gerechten.
Naast het gebruik van gember voor haar smaak, wordt gember in de Chinese, Arabische en Indiase geneeskunde al jarenlang gebruikt.
Het wordt gebruikt voor een...

broccoli Broccoli is een super goede en gezonde groente.
Vraag verschillende dokters, voedingsspecialisten en onderzoekers naar hun top 10 lijst met favoriete groenten, en de kans dat broccoli erop staat is bijna 100%. Lees hier waarom! Broccoli behoort tot de kruisbloemenfamilie, tot deze familie behoren o.a. ook bloemkool, koolrabi, witte kool en radijs. Stuk voor stuk zijn dit groentes die isothiocynaten bevatten. Isothiocynaten...

Grijpt u ook wel eens naar eten als u onder druk staat? Of neemt u snel een zoete snack als de spanning u te hoog wordt?
Dit eetgedrag tijdens stressmomenten, het zogenaamde Ďemo-etení, is volkomen normaal. Iedereen grijpt wel eens naar de snackkast bij momenten van spanning of stress.
Het grijpen naar eten hoeft totaal geen probleem te zijn voor uw gezondheid.
Het probleem is vaak dat we geneigt zijn om naar ongezond voedsel te grijpen, terwijl er goede en ook erg lekkere alternatieven voor dit soort momenten zijn.

Probeer...

aloevera AloŽ Vera is een cactusachtige plant. De vlezige bladeren van deze plant bevatten AloŽ Vera gel. Deze gel bevat naast water ook mucopolysaccariden.
Deze mucopolysaccariden zijn een verzameling stofjes die geroemd worden om hun verzachtende en ontstekingsremmende eigenschappen.
De belangrijkste vorm mucopolysaccariden die in aloŽ vera voorkomt is Acemannan.
Acemannan wordt in alle celmembranen opgeslagen en zorgt voor een...

Dit artikel is verhuist naar onze nieuwe site over gezondheid en voeding.
Lees hier meer over voeding om beter in te slapen
Veel plezier op de nieuwe site!Gerelateerde onderwerpen