Gember een universeel geneesmiddel

Gember Gember is een wortel van de plant Zingember officinale. Deze plant komt vooral voor in Centraal Afrika.
Gember wordt in veel gerechten gebruikt vanwege haar scherpe smaak. Je vind het terug in gebakjes,koekjes, suiker, maar dus ook in veel vooral oosterse gerechten.
Naast het gebruik van gember voor haar smaak, wordt gember in de Chinese, Arabische en Indiase geneeskunde al jarenlang gebruikt.
Het wordt gebruikt voor een legio aan aandoeningen zoals: buikpijn, menstruatiepijn, verstopping, misselijkheid, reumatische aandoeningen, hoofdpijn/migraine. Kortom een zeer veel gebruikte stof in de oosterse geneeskunde.
Verse gember bevat een groot aantal werkzame chemische stoffen. Zo bevat het: gingerol, lineol, borneol, pheilandreen, zingiberol, zingibereen en zingibain.
Als gember in haar poedervorm gebruikt wordt, dan komt daar ook nog shogaol bij. Deze stof ontstaat namelijk wanneer gember gedroogt wordt.
Gingerol is een prikkelend stofje en geeft een sensatie van warmte en verdooft pijn. Ook shogaol heeft een pijnstillende werking.

Gember bij ontstekingen

Ontstekingsremmers zoals aspirine en ibuprofen remmen de aanmaak van het enzym COX (cyclo-oxy-genase). Dit is een enzym dat ervoor zorgt dat de ontsteking in tact blijft, en zich zelfs uit kan breiden. Bij een ontsteking moet dit enzym dus zoveel mogelijk onderdrukt worden.
Gember remt de aanmaak van COX net zoals aspirine en ibuprofen dit doen. Daarnaast remt het ook de aanmaak van lipoxygenase.
Lipoxygenase is een stofje dat erook voor zorgt dat een ontsteking in tact blijft.
Gember pakt dus deze beide ontstekingsbevorderende stofjes aan.

Gember en Diabetes

Dit is wederom een dierstudie. Dus ook hier is nog geen duidelijke conclusie te stellen over het effect bij mensen.
Uit deze studie bleek dat ratten die 7 weken lang dagelijks 500 mg gember per kg lichaamsgewicht kregen toegediend, een bloedsuikerspiegel hadden die maar liefst 52% lager lag.
Ook de cholesterolspiegel daalde met 44%. Daarnaast werd de kwaliteit van het bloed beter doordat de triglicerideconcentratie in het bloed verminderde met 41%.
Al met al dus zeer positieve resultaten in deze dierstudie.

Gember bij artritis

Uit Deens onderzoek blijkt dat gember ook goed kan helpen tegen de klachten die optreden bij verschillende varianten van artritis.
Dit onderzoek gaf 56 patiŽnten, met verschillende vormen van artritis, dagelijks 1 tot 2 gram gemberpoeder als voedingsupplement toegedient.
Na 3 maanden voelde 75 % van de artrits patiŽnten minder zwelling, minder stijfheid en minder pijn.
Van de patiŽnten met spierklachten, voelde zelfs iedereen minder pijn dan voordat er met de gemberpoeder begonnen was.
Een andere studie van deze Deense onderzoekers (Altman en Marcussen) gaf vrijwel dezelfde resultaten. Hier kregen 247 patiŽnten met kniepijn als gevolg van osteoartritis dagelijks ofwel een placebo ofwel een gembersupplement. Ook hieruit bleek dat na 6 weken de patiŽnten, die het gembersupplement kregen, significant minder pijn hadden.

Testosteron spiegel in ratten verhoogd door gember

Uit een Iraans onderzoek, gedaan bij ratten, blijkt dat gember de testosteronspiegel verhoogt.
In dit onderzoek kregen verschillende groepen ratten, dagelijks verschillende hoeveelheden gember toegediend. Na 20 dagen bleek dat ratten die meer gember kregen, een hogere testosteron spiegel hadden, dan de andere ratten.
Daarnaast was ook de hoeveelheid en de kwaliteit van de zaadcellen bij de mannetjes ratten toegenomen.
De onderzoekers hebben dit helaas nog niet op mensen getest, dus daar is nog geen conclusie over mogelijk.
Hoogste tijd dus om onderzoek te gaan doen naar de effecten van gember bij mensen.

Nog meer positieve eigenschappen

-Gember stimuleert de aanmaak van speeksel waardoor de vertering van het voedsel kan verbeteren.
-Gember helpt tegen misselijkheid en braken, dit komt door het stofje gingerol.
-Gember helpt tegen ochtendmisselijkheid bij zwangere vrouwen.
-Gember zou de groei van darmkankercellen doen afnemen.
-Gember verhoogd de weerstand bij dieren, dit blijkt uit verschillende dierstudies.
-Gember helpt bij een goede bloedcirculatie, in het Deepak Chopra Center krijgen mensen met regelmatig koude handen en voeten, gember om de bloedcirculatie te verbeteren.

Is gember dat echt zoín fantastisch voedingsmiddel, zonder nadelen?
Niet helemaal. Gember zou in combinatie met medicijnen, de effecten van deze medicijnen kunnen versterken. Er zijn nog geen duidelijke onderzoeken hierover, maar er zijn aanwijzingen dat dieren langer slapen als ze een slaapmiddel in combinatie met gember kregen.
Gember werkt ook bloedverdunnend. Pas dus op met het gebruik van gember als u al een bloedverdunner gebruikt.
Gember kan ook de afgifte van galzuur verhogen. Mensen met galstenen of problemen met de galblaas moeten dus oppassen om extra gember toe te gaan voegen aan hun eetpatroon.

Reacties

Jimmy M
08 Mrt 2010, 00:56
....G.E.M.B.E.R ...mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
/////?????
Salii
19 Sep 2010, 11:09
Gember is echt een wonderlijk middel. Het helpt echt bij heel veel verwondingen!

Ik vind het ook heerlijk in de thee!
Delicious!!:D
gemma
02 Okt 2010, 19:32
Het is ook goed voor de energierekening.
Sinds ik het gebruik kan de verwarming eeen streepje lager
riasluiter
07 Nov 2010, 22:28
wij zijn het gaan gebruiken ik en mijn man ,hij hartpatient ik kankerpatient beide met diabetisch hoog cholestrol kijken nu wat er veranderd groeten koos en ria we laten het weten
Anek Man
21 Nov 2010, 23:56
Elke dag maak ik thee van verse gember en goed doorkoken, dan is het echt genieten van een warm en vooral pittig bakkie, heerlijk. Ik heb ook het idee dat mijn bloed iets dunner is en nu veel minder paarse vingertoppen heb. Dus dat is mooi meegenomen naast dat verse gemberthee erg lekker is, ook in combinatie met verse munt.
wim
10 Dec 2010, 15:55
Kan iemand mij zeggen wat voor invloed het kan hebben op lymfklierkanker. En wat voor gember is de beste.wij hebben altijd potjes gember is dit ook goed?
Webmaster
15 Dec 2010, 21:59
Wim, er is ons niets bekend over de invloed van gember op lymfeklierkanker.
Dit artikel is puur informatief, maar bij kanker adviseren wij altijd om toch vooral op de arts af te gaan. Verder is gezond en gevarieerd eten natuurlijk altijd een pre!
Potjes gember? bedoel je waar bolletjes gember in zitten? Dat is opzich prima, maar er zijn onderzoeken die erop wijzen dat gember in poedervorm nog betere eigenschappen heeft. Dit zal je kunnen kopen als voedingssupplement.

Groet,
Beautyhome
Yvonne
19 Dec 2010, 20:57
Kan ik verse gember gebruiken in cobinatie met de volgende medicijnen:Gabapentine,Pantropazol,Actonel,Femara,Cymbalta,Oxazepam,Calci Chew en Paracetamol? En is het weerstand verhgend?
Webmaster
20 Dec 2010, 00:59
Yvonne,
Dat soort vragen kunnen en willen wij hier niet beantwoorden. Daarvoor moet je echt bij je (huis)arts zijn.

Er zijn wel aanwijzingen dat gember helpt de weerstand te verhogen ja. Maar daar is nog geen onomstotelijk bewijs van.
roberto
18 Feb 2011, 01:01
chinese winkels verkopen verse en gemberpoeder!X
saar
27 Feb 2011, 17:54
Had opeens zo'n zin in gember, nadat ik gelezen had wat voor positieve invloed het heeft op zovele organen/kwalen etc. Eťn vraagje, maakt het uit als ik het uit een potje eet (op sap) of moet het ťcht van de wortel komen, lijkt mij nl minder lekker !!
wonder
03 Apr 2011, 18:09
had heel veel last van mijn dikke darm liep 2 jaar bij de arts mee ,had zelf een edoscopie gehad ze zeggen niks mis, maar sinds ik gember in alle soorten gebruik, in koffie in eten ik bak alles der mee zelfs spek en ei ,heb ik geen last meer is heel goed voor darmen en maag heel goed,goede spijsvetering probeer het succes!!!! die wortel is pittig maar wel lekker
p j de vries
29 Jun 2011, 16:10
Hallo heeft gember in potje de zelfde eigenschappen als verse gember,en hoeveel is het verschil,want om verse gember te gebruiken zie ik niet zitten,ik vind uit een potje veel lekkerde.In afwachting: P j de vries
VinkoS
14 Jul 2011, 13:35
Net paar dagen bezig met thee van
gember met geraspte citroen schil .
Voel me echt veel beter!
Aanbevolen zeker wel !!!!!
karel
27 Nov 2011, 20:10
ik drink altijd al gember thee het is heerlijk en vooral in de wintermaanden
en gezond ook nog
Bep V
03 Jan 2012, 19:57
Hallo Webmaster, hoe kun je verse Gember het best bewaren,en hoe lang? Kun je er ook te veel van van binnen krijgen?
Groet, Bep.
gokoel
10 Jan 2012, 19:45
graag wil ik weten als ik gember mag gebruiken want ik moet elke dag bloedverdunners in nemen ik zie graag uw reactie tegemoet.
Webmaster
13 Jan 2012, 23:00
gokoel,
Dit soort vragen kunt u het beste aan uw eigen (huis)arts vragen. Wij zijn niet bekend met problemen die gember kan geven in combinatie met bloedverdunners. Maar wij zullen hierover ook geen advies/uitspraken doen.
Anne
21 Jan 2012, 16:34
"Gember verhoogd"... Dus met een -t ;)
Wel interessant artikel!
Jolan
04 Mrt 2012, 17:31
Vraag: als je iets gebruikt is de puurste vorm (vers) toch de beste? als je dus thee maakt moet je dan gember raspen, of een stukje in je beker en dan kokend water er op schenken? als je kookt met gember (kip met) snijd je dan stukjes gemberwortel af en (net als knoflook) leg je die op de kip? Heel graag antwoord van ervaren gemberliefhebbers/-gebruikers!:-))
pvanbijlevelt
07 Mrt 2012, 14:49
ik gebruik boed verdunners hoeveel gember mag ik dan gebruiken?
h.weisscher
06 Mei 2012, 13:53
ik heb een moeilijke stoelgang en soms enorme rugkrampen. Volgens de huisarts is dit laatste het geval bij maagzuur, alhoewel ik geen zuur en alles kan eten.
mijn vraag: gember op sap of pure gember, maakt dat verschil als ik dat probeer.
Kimberley Pex
10 Mei 2012, 18:12
Gember is ook perfect tegen migraine. Alle reguliere pijnstillers hebben bijwerkingen. Gember is 'n natuurlijke en doeltreffende pijnstiller.
hannie van liempd
12 Mei 2012, 19:49
waar kan ik verse gember in of voor gebruiken!ik wil het graag elke dag gebruiken voor mijn stijve spieren en choresterol !
Saar
21 Mei 2012, 20:30
Ik ben nu een paar jaar verslaafd aan gember. Ik ben begonnen met gember te raspen in een kop, met wat honing en heet water maakt dit heerlijke thee. Je smaak raakt aan de scherpte gewend. Nu doe ik gember in stukjes in koud water en 'drink' dit dan zo op. Ik had altijd erg last van menstruatie pijn (echt knielend/rollend op de grond en overgeven etc.). Dit is nu helemaal over.
sanne
18 Jun 2012, 22:06
Met Gember kun je ook stomen als je verkouden bent. dus beetje gember in heet water en stomen maar
Wilie
14 Aug 2012, 20:38
Ik koop gember, snijd deze in dunne plakje en vries ze dan in. Telkens als ik er thee of zo van wil maken, haal ik een plakje uit de vriezer, snijd het in kleine stukje, kokend water erover en klaar. Lekker hoor !!
kien
11 Nov 2012, 23:51
Ik eet verse gember in dunne schijfjes, vind het heerlijk maar kan nergens vinden wat een normale hoeveelheid is om dagelijks tot je te nemen. Ben bang dat ik teveel neem!
Claire
24 Dec 2012, 21:30
Gember is heel goed tegen hoofdpijn
maarschalk eugene de wolf
24 Jan 2013, 10:14
21 jan 2013
-----------------------------------------Gember werd op Duitse TV door Indiase
magier en kenner van oeroude geneeskunde
aanbevolen Hij was eregast van drie Professoren medici.Zogezegd een aesculaap uit de mouw. "MAAR"schalk noemt men mij omdat ik achter veel beweringen een MAAR zet Maar achter GEMBER i.p.v.maar.....t advies: MEER
wilma
28 Jan 2013, 23:59
Kan gember ook de klachten bij fibromyalgie verlichten?
sharon
05 Feb 2013, 22:05
Ook lekker, verse gember door eenverse fruitshake. Ik maak elke dag van het fruit wat ik heb liggen een shake. Munt erdoor, gember erdoor, heerlijk!!! En gezond dus :)
joke
21 Feb 2013, 21:13
Heb atrose heb van de dokter tablet naproxen accord kan ik daarbij ook gember innemen en is het ook in tabletvorm
Suzanne
19 Mrt 2013, 10:02
Heb de laatste weken veel sterke gemberthee gedronken voor mijn spijsvertering. Momenteel ben ik ziek en t is geen buikgriep maar maag en darmen doen pijn. Kan dit ook een effect zijn van gember??
Ann
09 Mei 2013, 13:35
Ik gebruik dagelijks gember in mijn rauwe smoothies. De gember geeft ook een frisse smaak.
Laura
16 Mei 2013, 13:22
Ik ben zwanger en sinds het slikkende van gember capsules voel ik me minder misselijk echt top
Saaya
09 Dec 2013, 16:30
Gember werkt sterk verzachtend bij ontstekingen.
Ik snijd verse gember in snukjes, daarna in de vreezer. Elke avond haal ik een stukje, doe dit bij kokend water, met een stukje citroen en lekkere thee is dat.
Ik had altijd last van menstruatiepijn en hopla, nu helemaal niets. Superrrr is gewoon een wondermiddel.
Chris van Meerendonk
18 Feb 2014, 22:10
Sinds enkele weken gebruik ik gember ivm duizeligheid. Het resultaat is erg goed. Bij de trombosedienst was, voor de 3e keer, de INR veel te hoog, 5,2. Pas vandaag dacht ik aan gember als oorzaak. Na het lezen van dit artikel is het me duidelijk; ik zal het aan de trombosedienst melden. Bedankt voor de uitleg.
Marga de Oude
18 Nov 2014, 16:10
Ik lees dat het gebruik gember veel goede resultaten geeft bij migraine.
Word dit preventief geslikt of als je de migraine voelt opkomen, of als de migraine er al zit?
Wat is de dosis die gebruikt word?
Heb je een onderhoudsdosis per dag nodig?

Alvast bedankt voor jullie reactie.
Cima
12 Jan 2015, 17:27

Ik lees dat het gebruik gember veel goede resultaten geeft bij migraine.
Word dit preventief geslikt of als je de migraine voelt opkomen, of als de migraine er al zit?
Wat is de dosis die gebruikt word?
Heb je een onderhoudsdosis per dag nodig?

Alvast bedankt voor jullie reactie. Zelfde vraag als Marga de oude
Chantal
17 Mrt 2015, 18:09
Even een vraag, ik heb mijn galblaas eruit! Nu heb ik nog wel galstenen aan gemaakt, deze zijn er nu uit. Ik gebruik nu dagelijks maag beschermers, zou ik wel gember kunnen gebruiken. Hoor het graag....
janna
14 Jul 2015, 16:18
mag ik gember gebruiken bij atrose?
ria
23 Okt 2015, 15:12
kan iemand mij vertellen wat ik beter kan verse gember of mag het ook uit pot
unoxxil
24 Jan 2016, 00:58
http://online-diflucanfluconazole.net/ - Buy Fluconazole <a href="http://online-pharmacyprices.org/">Cialis Canadian Pharmacy</a> http://lasixwithoutprescriptionfurosemide.net/
Marlous
18 Feb 2016, 19:43
Het beste is om verse gember te gebruiken. Ik rasp de gember en doe deze samen met een goede honing en vers geperst citroensap in een klein jampotje. Deze is enkele dagen houdbaar door de honing en citroensap. Daaruit neem ik dan steeds een volle theelepel en doe dit in een theeglas met heet water. Je kunt ook een keer extra opgieten, dan is hij iets zachter van smaak.
Ik zou geen geconfijte gember gebruiken die is gekookt in een suikerstroop.
Heb je nog een groot stuk gemberwortel over en wil je hem bewaren kun je deze goed bewaren in een bloempot met zand.
Andre coutinho
14 Mrt 2016, 01:19
Ik krijg als ik " veel" eet of drink last van darm krampen ( zal ik verstopte of onregelmatige darmstoornissen hebben?) kan ik dit product voorzichtig uitproberen? Dank u!
Gwen
20 Mei 2016, 22:46
Hoi,
Hoeveel gram verse gember mag je per dag innemen? Ik snij plakjes en doe deze in mijn thee, en dat doe ik twee keer per dag en elke dag.
Ook soms nog eens in mijn groenteshakes en tijdens het koken, en dagelijks twee keer per dag twee plakjes in mijn thee. Is dit teveel?
Groetjes
Johan
03 Nov 2016, 09:56
Heb enkele dagen gemberthee gedronken.Daarna aanval galstenen gehad.Had het niet opgezocht wat de invloed van gember kon zijn .Ben niet van zin te stoppen want volgens bepaalde bronnen zou het op termijn goed zijn omdat de galblaaswerking wordt gestimuleerd.Ik denk dat de galstenen op die manier wel het lichaam zullen verlaten op termijn.Iemand ervaring ?Ik drink ook regelmatig appelazijn in water.Dit om de stenen te verzachten.Groeten,Johan
Erna
19 Feb 2017, 12:52
Ik drink sinds een week elke dag twee kopjes gember thee ....erg lekker maar sta nu iedere dag op met vreselijke hoofdpijn terwijl ik dit normaal niet heb.Zal ik gewoon doorgaan, zodat het mogelijk gaat verdwijnen???
helmie pollaert
16 Mrt 2017, 09:16
hoeveel mg gember per dag moet ik gebruiken ik lees alleen maar 'stukjes'" maar een wortel gaat van dun naar dik verwarrend groetjes helmie
Juniorjag
13 Apr 2017, 05:09
<a href=http://acheterviagraenlignelivraison24h.com/>acheter viagra livraison rapide </a>
<a href=" http://acheterviagraenlignelivraison24h.com/ ">acheter viagra livraison 24h </a>
Michaelvok
13 Apr 2017, 09:27
<a href=http://sildenafilpfizer50mgprix.com/>sildenafil pfizer preisvergleich </a>
<a href=" http://sildenafilpfizer50mgprix.com/ ">sildenafil pfizer 100mg preis </a>
Leonardler
13 Apr 2017, 10:05
<a href=http://viagraenventelibreenfrance.com/>viagra en vente libre en france </a>
<a href=" http://viagraenventelibreenfrance.com/ ">viagra en vente libre dans quel pays </a>
Garrettdaw
14 Apr 2017, 07:28
<a href=http://cialissansordonnanceenfrance.com/>cialis sans ordonnance en france </a>
<a href=" http://cialissansordonnanceenfrance.com/ ">cialis sans ordonnance en belgique </a>
RalphCet
14 Apr 2017, 13:25
<a href=http://achetercialissansordonnanceenpharmacie.com/>comment acheter du cialis sans ordonnance </a>
<a href=" http://achetercialissansordonnanceenpharmacie.com/ ">acheter cialis sans ordonnance en pharmacie </a>
Leonardvog
15 Apr 2017, 06:29
<a href=http://acheterprednisone20mgenligne.com/>acheter prednisone 20 mg en ligne </a>
<a href=" http://acheterprednisone20mgenligne.com/ ">acheter prednisone en ligne </a>
AnthonyKenly
15 Apr 2017, 19:25
<a href=http://acheterfinasteridesansordonnance.com/>acheter finasteride internet </a>
<a href=" http://acheterfinasteridesansordonnance.com/ ">acheter finasteride sans ordonnance </a>
AnthonyTixek
16 Apr 2017, 23:57
<a href=http://acheterazithromycinesansordonnance.club/>acheter azithromycine </a>
<a href=" http://acheterazithromycinesansordonnance.club/ ">acheter azithromycine monodose </a>
*Naam:
Email:
Email adres verbergen
*Tekst:

Tips

Vitotaal gember:

Arkocaps gember: