Overzicht GI waarde voedingsmiddelen
GI | Voedingsmiddel |
110 103 100 95 95 95 90 85 85 85 85 85 85 80 80 80 80 75 70 70 70 70 70 70 70 70 70 65 65 65 65 65 65 65 60 60 60 60 55 55 50 50 50 50 50 50 45 45 45 40 40 40 40 40 40 40 40 40 40 40 35 35 35 35 35 35 30 30 30 30 30 30 30 30 22 22 22 22 22 20 20 15 15 15 15 10 10 |
Maltose (Bier) Dadelstroop Glucose/dextrose/druivensuiker Aardappels uit de oven, frites Rijstebloem Gemodificeerd zetmeel Aardappelpuree, chips Honing Zeer wit brood (hamburger) Gekookte wortelen Cornflakes, popcorn Druivensap, gedroogde dadels Snelkookrijst, rijstwafel, gepofte rijst Tuinbonen (gekookt) Chips Tapioca meel (Cassave) Gedroogde dadels Pompoen, watermeloen Suiker Wittebrood (stokbrood) Ontbijtgranen (met geraffineerde suiker) Candybars Gekookte aardappel, meiknolletjes, koolraap Cola, frisdranken Koekjes Witte rijst Noedels, ravioli Couscous Jus d'orange (industrieel) Rozijnen Bruin brood Aardappels in de schil Rode biet Jam met suiker Verse dadels Griesmeel Langkorrelige geraffineerde rijst Banaan, meloen, lychees Witte pasta, zacht gekookt Zandgebak Bruinbrood verrijkt met extra zemelen Boekweitmeel, boekweitflensjes Zilvervlies rijst, basmati rijst Erwtjes uit blik Bataat, mango Volkoren pasta Capucijners Spaghetti, al dente Gekookte bulgur Druiven Verse doperwtjes Lonton, ketan (indonesische kleefrijst) Chinese kleefrijst Vers geperst sinaasappelsap Biologische appelsap Ontbijtgranen (volkoren, zonder suiker) Pompernikkel (donker roggebrood) Volkoren roggebrood, volkoren tarwebrood Volkorenpasta (al dente) Bruine bonen Vijgen, gedroogde abrikozen Chinese mie (van mungoboon) Indiaase wilde mais Wilde rijst Quinoa Sinaasappel, peer Rauwe wortelen Melkproducten Witte bonen Bruine en gele linzen Kikkererwten Perzik, appel Sperziebonen Soja vermicelli Vruchtenjam zonder suiker Groene linzen Bittere chocolade (min. 72% cacao) Gele en groene spliterwten Kers, pruim, grapefruit Fructose Soja bonen, gekookt Tofu/tahoe Walnoten, pinda's Verse abrikozen Knolselderij Ui, knoflook bladgroente, tomaten, aubergines, courgettes etc. |