De beautytrends van 2010

Groene Cosmetica
De cosmetica produkten zullen in 2010 steeds meer Ďgroení worden.
Dit houdt in dat steeds meer produkten gemaakt worden op basis van 100 % biologische grondstoffen en natuurlijke ingredienten.

De chemische stoffen die we momenteel nog veelvuldig tegenkomen zullen steeds meer vervangen worden door natuurlijke stoffen.

Make-up gebaseerd op mineralen zal ook in 2010 erg populair blijven.
Door het gebruik van mineralen zijn deze produkten niet gevoelig voor bacteriŽn, en daardoor hoeven er geen conserveringsmiddelen toegevoegd te worden.

Schoonheidscentrums gericht op mannen
In 2010 zullen ook de schoonheidscentrums en beautyfarms zich meer op mannen gaan richten.
Er zullen meer behandelingen en produkten in het aanbod komen die zich vooral richten op mannen.

Mooi ouder worden
De botox/facelift hype is over. Niet langer wordt dat egale gladde huidje nagestreeft en bereikt door plastische chirurgie.
De nadruk zal meer gaan liggen op het accepteren van het verouderingsproces, en het zo mooi mogelijk ouder worden. Een mens die zichzelf en daarme het ouder worden accepteerd zal zich mentaal beter voelen en dat ook uitstralen. En door die zelfverzekerde uitstraling ook nog eens daadwerkelijk mooier en aantrekkelijker worden.
De schoonheidsstandaarden die door de media bepaald werden zullen steeds minder belangrijk worden.

City spa
Beauty en welness blijft in opkomst. De nieuwste ontwikkelijk is de city spa.
De city spaís liggen in tegenstelling to de huidige bekende farms, niet verscholen in de bossen of de natuur. Maar gewoon midden in de stad. Een city spa zal zich ook meer richten op klanten die eventjes binnenlopen voor een korte behandeling, en minder op de klanten die een hele dag doorbrengen bij een beauty spa.

Halalcosmetica
Moslims hebben een ander huidtype dan westerlingen. Daarbij horen dus ook andere schoonheids en verzorgingsprodukten.
Gelovige moslims zullen behoefte hebben aan halalcosmetica, oftewel produkten die gemaakt zijn zonder dierlijke ingrediŽnten, genetisch gemanipuleerde stoffen of alcohol.
In het Midden-Oosten worden deze produkten al veelvuldig verkocht, maar in 2010 zullen deze produkten ook in Europa een opmars doormaken.