Wallen onder de ogen, wat kun je er tegen doen?

2 soorten wallen onder de ogen

Oog Wallen onder de ogen kunnen 2 soorten oorzaken hebben.
Ze kunnen veroorzaakt worden voor vocht of een vetophoping. Vetwallen zijn vaak erfelijk bepaald, en vochtwallen kunnen ontstaan door gebrek aan slaap,vermoeidheid of teveel alcohol.
Het is belangrijk om te weten welke soort wallen u heeft, de behandel methodes verschillen namelijk per soort.
Om erachter te komen welke soort u heeft kunt u plat op uw rug gaan liggen, en dan via een spiegel die u voor u gezicht houdt, kijken of de wallen minder worden als u ligt. Is dit het geval dan zijn het waarschijnlijk wallen voor overtollig vocht. Blijven de wallen onverminderd dik, dan heeft u waarschijnlijk wallen door vetophoping.

Vetwallen

Heeft u last van wallen, die ontstaan door vetophopingen, dan is er slecht nieuws. Deze vorm van wallen zijn door uzelf niet te behandelen, alleen een ingreep door een plastisch chirurg kan deze wallen aanpakken.
Deze ingreep wordt gedaan onder plaatselijke narcose, en de eerste paar dagen kunt u last hebben van gezwollen en blauwe ogen. Daarna is er niks meer zichtbaar van de ingreep, ook geen littekens.
Uiteraard zal de prijs van de ingreep per kliniek verschillen.

Slaap

Tijdens u slaap is uw lichaam veel drukker en actiever dan u denkt. Naast bijvoorbeeld de spijsvertering en het dromen is het lichaam ook druk bezig met het afvoeren van allerlei afvalstoffen die zich in het lichaam bevinden.
1 van de afvalstoffen die het lichaam ’s nachts afvoert is vocht.
Heeft u tekort geslapen, dan heeft het lichaam dus niet genoeg tijd gehad om alle afvalstoffen af te voeren, en kan er dus bijvoorbeeld overtollig vocht blijven zitten onder uw ogen. ’s Ochtends heeft u vaak ook meer last van wallen dan overdag/’s avonds.

Weg met wallen

Hieronder volgen 10 tips om wallen tegen te gaan of te voorkomen.
1.Drink voldoende water. Door voldoende water te drinken wordt opgehoopt vet sneller afgevoerd.
2.Slaap op een dikker kussen. Doordat u hoofd hoger licht is er minder kans op achtergebleven vocht onder u ogen.
3.Lymfedrainage. Druk met beide ringvingers onder uw ogen, te beginnen vlak naast de neus. Beweeg uw ringvingers, al drukker op de huid onder u ogen, richting de buitenkant. Op deze manier zou u de afvoer van het vocht onder u ogen kunnen stimuleren.
4.Gelpads. Kant en klare oogpads met verkoelende en helende aloë vera herstellen de huid en verminderen vochtophopingen onder de ogen.
5.Oog crème (uit de ijskast). Oog crème tegen wallen werkt het beste als de crème ijskoud is.
6.Smeren met aambeienzalf. Dit is een bekende truc en werkt vaak in geval van nood. Doe dit echter niet te vaak, de huid onder uw ogen is zeer teer en gevoelig.
7.Koud oogmasker. Koude compressen helpen tegen zwellingen. Leg een kant en klaar gelmasker in de ijskast voordat u het op uw ogen legt.
8.IJsmassage. Masseer de huid onder uw ogen met een ijsklontje, doe er eventueel een dunne doek omheen als u het te koud vind.
9.Tamponeren. Trommel op de huid onder uw ogen met uw vingertoppen. Ook dit stimuleert de afvoer van het overtollige vocht.
10.Camouflage. U kunt vloeibare camouflage gebruiken om de wallen en kringen onder uw ogen weg te werken.

Lees meer over deze onderwerpen : huid