Bizarre beautyrituelen

In beautyland geldt: hoe mooier hoe heter, hoe extremer hoe beter. Vaak kan niet gek genoeg! Hieronder een overzicht van enekele van de meest bijzondere en bizarre beuatyrituelen.

Engeland: haarmasker met stierensperma
Gezien in de salons in Londen: de enorme hoeveelheid proteÔnen in dit vruchtbare goedje moet gekleurd en pluizig haar weer tot leven brengen.

Duitsland: bierbadje
Een handjevol exclusieve spa's van onze oosterburen werkt met bierbaden: de bubbels, de warmte en het gist, mout en hop reinigen en voeden je huid.

IsraŽl: slangenmassage
Massage door krioelende slangen op je rug te leggen. Volgens de deskundigen zorgen de (niet-giftige) slangen voor een kalmerende sensatie.

Japan: vogelpoepmasker
De nachtegaaluitwerpselen die geisha's al eeuwenlang op hun gezicht smeren werken perfect als exfoliant. Dode huidcellen en bacteriŽn worden verwijderd en je huid wordt zijdezacht.

Rusland: bezemslagen
In Russische spa's hebben ze zo hun eigen methode om de huid te exfoliŽren: met een bezem van eikenbladeren, gedrenkt in olijfolie, krijg je een flinke afranseling in een met stoom gevulde ruimte. Daarna krijg je nog een emmer ijskoud water over je heen.

Oostenrijk: bloedzuigerdetox
Hoezo zijn bloedzuigers middeleeuws? Hoezo gezondheidsrisico's en gevaren? Bloedzuigers zuiveren je lichaam. In Oostenrijkse spa's is de bloedzuigertherapie helemaal hot!

Nederland: vismanicure en -pedicure
Ook ons eigen land kan natuurlijk niet achterblijven als het om enigszins aparte beautyrituelen gaat. In De Zwaluwhoeve in Harderwijk kun je je handen en voeten laten behandelen door Garra Rufa knabbelvisjes.
Bij gebrek aan voedselbronnen eten de visjes met liefde jouw dode huidcellen op. Psoriasisplekken, schilfers en eczeem worden vakkundig opgepeuzeld door Dr. Fish.